Megtakarítás? Biztonság? Mindkettő!

„Csak egészség legyen…”

Családfenntartóként, kenyérkeresőként hatalmas a felelősségünk: rendszerint nem csak saját magunk, hanem gyermekeink, idős szüleink, hozzátartozóink jólétéről is gondoskodnunk kell.

De vajon mi történik, ha baleset, betegség, munkaképtelen állapot miatt akár csak egy hónapra keresőképtelenné válunk? Nézzük meg a nagy közös állami biztosítórendszer ígéretét:

Már a KSH által meghatározott átlagbér szintjén is mintegy havi 77.000 Ft a jövedelem csökkenés, egy millió forintos havi bruttó bérnél pedig a korábbi nettó jövedelmünk felét elveszítjük.

Sajnos – számos külföldi országgal ellentétben – a magyar állami egészségbiztosítás egyetlen „csomagot” ismer, így nincsen lehetőség magasabb díj ellenében magasabb szolgáltatási szintet választani. Ezért ahhoz, hogy baleset vagy betegség esetén se kelljen feladnia korábban megszokott életszínvonalát, érdemes megfontolni egyéni élet-és balesetbiztosítás megkötését.

 

Miért jó, ha megtakarítással kombinált életbiztosítást választ?

  • mert miközben megtakarít, egyúttal a váratlan eseményekre is felkészülhet,
  • mert a jól megválasztott megtakarítással kombinált életbiztosításnak jellemzően kedvezőbb a költsége, mint a csak kockázati (megtakarítást nem tartalmazó) életbiztosításé
  • mert megtakarítással kombinált életbiztosítással biztos támogatást nyújthat gyermekei, unokái részére! Ha a futamidő alatt Önnel történne valami, a kedvezményezettek biztosítási szolgáltatásként kapják meg – az egyébként a lejáratkor esedékes – biztosítási összeget.
  • mert egy jól megválasztott termék nem csak a 2-3 mindenki által ismert, rettegett betegségre, hanem akár 20 kritikus (félt) betegségre is biztosíthatja Önt.

Milyen megtakarítással kombinált életbiztosítást érdemes választani?

A piacon elérhető biztosítói ajánlatok között igen nagy különbségek mutatkoznak. Változó a biztosítási események köre (milyen esetekben fizet a biztosító?) és az is, hogy az egyes események esetén pontosan milyen szolgáltatást vehet igénybe a biztosított vagy a kedvezményezett.

Általánosságban azonban elmondható, hogy érdemes olyan megoldást választani, amely potenciális biztosítási események többségére kiterjed (halál, baleseti halál, közlekedési baleseti halál, maradandó egészségkárosodás). Érdemes megfontolni ezen biztosítások EUR-ban történő megkötését is.

Ha családdal rendelkezünk, érdemes megfontolni olyan, kiterjesztett biztosítási csomag választását, amely nem csak magunk, hanem szeretteink számára is biztosítási védelmet nyújt.

Szinte minden biztosításhoz lehetőség van kiegészítő csomagok választására. Ezekkel a megoldások lehetőséget biztosítanak arra, hogy még inkább a saját egyéni helyzetünkhöz igazíthatjuk az adott konstrukciót.

Segítség a választásban – 30 év tapasztalatával!

Vegye igénybe a Sinus-Fair Cosulting Kft. tanácsadóinak segítségét az Ön számára leginkább megfelelő biztosítás kiválasztásában. Önnek megér az idejéből egy órát, hogy utána évtizedeken keresztül biztonságba tudhassa önmagát és szeretteit?

Megosztás: